Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma'nın eski belediye başkanı Durgut Ergin:

Bandırma

Borçlu alıp, borçsuz bir belediye devrederken, Bandırma'ya önemli eserler de kazandırdım”

1994-1999 yılları arasında Bandırma Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Durgut Ergin, görev yaptığı dönemi ve hizmetlerini anlattı. Daha önce iki kez aday olup, üçüncü adaylığında Doğru Yol Partisi'nden(DYP) Bandırma Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Ergin, 1994 yılındaki seçimde CHP adayı Sedat Pekel, DSP adayı Dr. M. Güven Karahan ve ANAP adayı Mustafa Gönenlioğlu'nun arasından sıyrılarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdum. O dönemde, belediyemizin bütçesi, bugüne göre çok kısıtlıydı. Buna karşın Bandırma için kalıcı ve önemli hizmetler gerçekleştirdik. Bunlar arasında Gönen Barajı'ndan getirdiğimiz suyu, kapalı pazar yerini ve yeni stadımızı başlarda sayabilirim. Kapalı pazar yeri projemizi, Manisa'daki pazar yerini örnek olarak yapmıştık.”
İnşaat Yüksek Mühendisi olan Durgut Ergin, belediyecilikte en ekonomik şekilde hizmet gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizerken, Bandırma Belediyesi'ni borçla devralıp, borçsuz bırakırken, kentimize değerli hizmetler getirip, eserler kazandırdık. Bu nedenle kendimi başarılı görüyorum” dedi.
Ergin, o yıllarda görevinden istifa etmeyip, Bandırma'da yeni bir seçimin yapılmasına bağlı şekilde Bandırma'nın il olmasının önünü açmadığı iddiaları ve Gönen'den gelen suyun neden baraj gövdesinden değil de, regülatörden alındığı sorularına da yanıt verdi.
Haber Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı